Anasayfa » , , , , , , , , , » "Her Üç Dağıstanlıdan Biri Cihadı Destekliyor!"

"Her Üç Dağıstanlıdan Biri Cihadı Destekliyor!"

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 23 Ekim 2012 Salı | 17:46


Amerikalı bir Rusya uzmanı olan Paul Goble'nin kendi bloğu olan "Window on Euroasia"da Moskovalı sosyolog Yana Amelina'ya referansla verdiği habere göre, her üç Dağıstanlıdan birisi Rus işgali altındaki Kafkasya'daki cihadı desteklemektedir.

Amelina bu rakamları, KGB ulusal-yurtsever Zavtra gazetesindeki makalesinde belirtti.

Bayan Amelina, "Zaman bizim aleyhimizde işliyor. Kafkasya'daki Rusya karşıtı muhalefet neden güçleniyor?" başlıklı makalesinde özellikle şunları belirtiyor:

"Kafkasya'da, özellikle Dağıstan'da son dönemde meydana gelen olaylar, bir alarm olarak adlandırılabilir. Dağıstan'da çok tehlikeli biçimde seyreden bir süreç var. Ekstremistler, adım adım toplumdaki konumlarını güçlendiriyor ve rakiplerini kolaylıkla yok ediyorlar.

Radikal İslam, saldırı halinde bulunuyor. Belirli bir derecede olasılıkla (konuyla ilgili herhangi bir sosyoloji yoktur), radikal ideoloji destekçilerinin Müslümanlar arasında, özellikle genç Müslümanlar arasında toplam nüfusun üçte biri kadar yaptığını söyleyebilirsiniz.

Ekstremistlerin sempatizan oranının üçte bir olması oldukça büyük bir rakam. Tabi ki bu insanların hepsi de silahlı cihad hareketinin içerisinde değil. Ana gövdeyi oluşturan silahlı piyadeler, belirli bir grup.

Yine selefi hareket içinde aktif olan bazı dini liderlerle finansal kaynaklar ve yeraltından para, silah vs.destek sağlayan bazı unsurlar var.

Ve buna ilaveten ana gövdeye sempati duyanlar, ona erzak ve her türlü yardım sağlayanlar bulunmakta.

Savaş döngüsünün temelleri, özellikle gençliğin sarıldığı doğru akide, İslami kanunlar ve en önemlisi, Dağıstan'da bugün olmayan adalet! Maalesef zaman, bizim aleyhimize işliyor".

Kaynak: Kavkaz Center

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.