Dağıstan'da Savaş Kızışacak!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 8 Ekim 2012 Pazartesi | 16:09


Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz bir kaç gün önce Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti Dağıstan Vilayeti Mücahidleri resmi enformasyon ajansı Vdagestan.com tarafından yayınlanan bir video görüntüsü ile 02 Ekim 2012 tarihinde Rus işgalcilerin Askeri Ekipman (askeri zırhlı araçlar, silah mühimmatı ve yan ekipmanları ) sevkiyatı yapıldığının tespit edildiğini burada duyurmuştuk.

Beklendiği gibi Kafkasya Emirliği Dağıstan Bölgesi topraklarını «işgal» etme planının bir parçası kendini göstermeye başladı ve bölgeye yapılan askeri malzeme ve yan ekipmanlarının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz 5 Eylül 2012 tarihinde Dağıstan kukla yönetiminin başı Magomedsalam Magomedov tarafından «Dağıstan Cumhuriyetinde sivil düzenin sağlanması görevine vatandaşların dahil edilmesi» adında bir karar alınmıştı. Kısacası Kafkasya Emirliği Dağıstan Mücahidlerine karşı «Gönüllü Birlikler» adı altında yerel mürtedlerden oluşan «sözleşmeli ve paralı asker» planı uygulanmaya geçirildi.

Bölgeden gelen bilgilere göre, Dağıstan'da bazı şehir ve kasabalarda «Gönüllü Birlikler» adındaki kukla yönetimin «sözleşmeli ve paralı asker» çeteleri devriye gezmeye başladı.

Yerel kaynakların verilerine göre, Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayeti Mücahidleri ile başedebilmek için Botlikh bölgesinde 22 «Gönüllü Birlik» oluşturuldu ve askerliğini yapmış 500 kişiden fazla yerel mürted bu birliklerde yer aldı.

1 Ekim 2012 tarihinden beri 500’den fazla yerel mürted  kukla yönetimin MVD-FSB (içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) güvenlikçi çetesi ile birlikte yerleşim yerlerinde devriye geziyor. Yetkililerce kısa bir süre sonra gönüllülerin özel yetki belgesini alacağı ifade ediliyor.

Sergokale bölgesi yerleşim yerlerinde de yerel mürtedlerden oluşan 310 kişilik bir grup ve Tliarata bölgesi Tliarata köyünde 50 kişinin yer aldığı «Gönüllü Birlik» yerel mürted çetesi organize edildi. Bununla beraber, her yerleşim biriminde listeler oluşturuldu ve «Gönüllü Birlik» yerel mürted çetelerine bölge verildi ve nöbet listeleri belirlendi.

Kukla yönetimin kaynaklarına göre, önümüzdeki 25 Ekim tarihinine kadar tüm yerleşim birimlerindeki kukla yönetimin tayin ettiği «Gönüllü Birlik» çetesi liderleri kendi bölgeleri hakkında hazırladıkları raporu Rusyanın baş kuklası Magomedsalam Magomedov'a sunması gerekiyor.

Kaynak: Kavkaz Jihad

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.