Anasayfa » , , , , , , , , , , , , , , , , » Çerkes Naaşları Üzerinde Yapılacak Olimpiyatlara Hayır!

Çerkes Naaşları Üzerinde Yapılacak Olimpiyatlara Hayır!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 3 Ekim 2012 Çarşamba | 15:01


Basında çıkan haberlere göre, Ruslar tarafından katledilen Müslüman kanları ile sulanmış olan KE topraklarında yapılacak olan Putin'in 2014 Olimpiyat oyunlarının boykot etmeye çağıran haklı talepler Batı'da duyulmaya başlandı.

Boykot yapılmasını destekleyen Batılılar şu noktalara dikkat çekiyor:

1. Rusya'da ki 2014 Olimpiyatları hazırlıkları yolsuzluk, suistimal eşliğinde yapılmaktadır ve Karadeniz'in kıyı alanındaki korunmuş doğa rezervlerine verilen zararlar cezadan muaf kalmaktadır.

2. Soçi, Rusların Soçi'nin yerel halkı Çerkeslere karşı bir soykırım işlediği yerdir.

3. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Rusya'yı bilerek seçti, çünkü burada Olimpiyat oyunlarına karşı demokratik protestoların yapılması için çok az şans vardı. Colorado'da örneğin yerel sakinler 1972'de bir referandum yaptı ve Denver'de Olimpiyat Oyunları yapılmasını reddetti. Rusya'da ise aksine hiç kimse protesto etmedi.

4. Olimpiyatlar daima gayri meşru devlet başkanı Putin'in bir teşebbüsüydü.

12 Eylül 2012'de, "Putin'in rejimi ve Soçi Olimpiyatları" adında özel bir rapor: kötü tahminler doğrumu çıkacak? adı altında Washington DC'de Avrupa Enstitüsü Müdürü ve George Washington Üniversitesi'nde Rus ve Avrasya Çalışmaları Müdürü Robert Orttung tarafından sunuldu. Rapor, Putin'in Soçi'deki yaklaşan Sabbath'ına yönelij sert eleştiriler içeriyor.

Profesör Orttung Güvenlik Çalışmaları Zürih Merkezi'nin bir üyesidir. Söz konusu merkez 2011 yılında Rus Olimpiyatlarına katılınmamasını tavsiye den Valeri Djutsev'in hazırladığı detaylı bir raporu yayınlamıştı. Rapor ayrıca şu linkten Almanca ve İngilizce olarak okunabilir.

Djutsev'in "Soçi Olimpiyat Oyunları. Altyapı ve güvenlik tehditleri" başlıklı raporun özetinde şunlar belirtiliyor:

"Soçi deniz kenarı tatil yöresindeki Kış Olimpiyatları Rusya'nın kendi üzerine yüklediği eşsiz bir yüke dönüştü. Olimpiyat Oyunları için geniş çaplı hazırlıklar Devletin büyük inşaat ve altyapı projelerini etkili bir şekilde yönetmedeki yetersizliğini ortaya çıkardı.

Soçi Olimpiyatlarının Kuzey Kafkasya'da ki askeri faaliyet alanlarına yakınlığı ziyaretçilerin güvenliği anlamında bir risk olması, çok zor görmezden gelinebilecek olan bir gerçektir.

Buna ilaveten, Soçi'de ki Olimpiyat Oyunları Rusya'nın "dolabındaki iskeletler yığını varlığını" yani bir zamanlar Soçi'de yaşayan ve 19. yy.da Rus İmparatorluğu tarafından kısmen katledilen ve bilinmeze sürgüne gönderilen Çerkes halkı soykırımı sorununa dikkat çekti.

Bir Çek gazetesi Lidovkiy ise Ukrayna'da düzenlenen Euro-2012'ye benzer şekilde Kafkasya Emirliği'nde ki Rus girişimini boykot etmeye çağıran bir makale yayınladı. Makalede ayrıca Rusya tarafından Çerkeslere yapılan soykırım hatırlatıldı.

Bir kaç yıl önce Kafkasyalı Mücahidler Çerkes halkı açısından önemli olan topraklarında yapılacak olan Olimpiyatlara izin vermeyecekleri uyarısında bulunmuş ve Olimpiyatlar sırasında bir dizi özel sabotaj eylemleri düzenleme niyetinde olduklarını duyurmuşdu. Bu durumda, sporcular için bir güvenlik garantisi olmayacaktır. Bu uyarı hiçkimse tarafından kaldırılmadı halen yürürlüktedir.

Batılı ülkelerin Afganistan'da ki Rus işgaline misilleme olarak 1980 Moskova Olimpiyatları denen Komünist girişimi boykot etmeleri bahsetmeye değerdir. Örnek vardır.

Kavkaz Center

Kafkasya Direnişi

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.