Anasayfa » , » Dağıstan ve İnguşetya'da çatışmalar!

Dağıstan ve İnguşetya'da çatışmalar!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 30 Haziran 2014 Pazartesi | 19:13

Kafkasya Emirliği haber kaynaklarının bildirdiğine göre, Dağıstan ve İnguşetya'da şiddetli çatışmalar medyana geldi.

Rus işgalciler, ülkenin dağlık kesiminde yer alan Tsumadinki İlçesi’nde “Anti-Terör Rejimi” uygulaması başlatıldığını duyurdu.

Bu kapsamda ilçedeki bazı köylerde mücahidleri bulmaya yönelik arama-tarama faaliyetleri yapıldığını iddia ettiler. Yerel sakinler ise işgalci ve işbirlikçilerinin halkı kışkırtmaya yönelik provokatif hareketlerde bulunduğunu ifade ettiler.

Aynı gün Derbent ilinde de silah ve patlama sesleri işitildi.İşgalci kaynakları, içerisinde mücahidlerin olduğu bir müstakil evi kuşattıklarını duyurdu. İşgalci ve işbirlikçilerinin baskınında ev tamamen çöktü. Kafirler, evde bulunan 2 mücahidin şehid olduğunu duyurdu.

Öte yandan Dağıstan’daki “Ulusal Anti Terör Komitesi” çetesi, başkent Şamilkale(eski Mahaçkale)’de çıkan bir çatışmada 1 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. İşgalcilerin iddiasına göre bu kişi,kentteki mücahidlere lojistik destek sağlıyordu. Kendisini göz altına almak isteyen polislere ateş açarak kaçmaya çalıştı ve çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Kafkasya Emirliği kaynakları, Şamilkale’de meydana gelen olayla ilgili herhangi bir bilgiyi tasdik etmedi.

Yine Dağıstan Vilayeti’nin güney kesiminde yer alan Hivski İlçesi’ne bağlı Zahit Köyü’nde bugün(27 Haziran) çatışma yaşandığı bildirildi.

Rus işgalci kaynaklarının bildirdiğine göre; köydeki bir müstakil ev, yüzlerce işgalci ve işbirlikçi tarafından kuşatıldı.Evde bulunan mücahidin “Teslim ol” çağrısına ateşle karşılık vermesi sonucu eve yönelik saldırı başladı.Çatışma sonucu evdeki mücahidin şehid(inşallah) olduğu bildirildi.

İNGUŞETYA'DA ÇATIŞMA MEYDANA GELDİ

Rus işgalci kaynaklarının bildirdiğine göre; İnguşetya’nın Sunjenski bölgesinde 29 Haziran sabahı, bir mobil mücahid grubuyla işgalciler arasında çatışma çıktı.

Silahlı çatışmanın net sonuçları hakkında net bir bilgi yok ancak Rus işgalci ve yerel kuklaları, bir mücahidin şehid olduğunu iddia etti. Kendi olası kayıpları hakkında ise herhangi bir bilgi vermediler.

Rus işgalcilerin verilerine göre; mobil mücahid grubu, çatışmanın ardından ormanlık alana girerek izini kaybettirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.