Anasayfa » » Suudi Rejiminden Putin'e Kıyak!

Suudi Rejiminden Putin'e Kıyak!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 10 Ağustos 2013 Cumartesi | 16:58

Türk gazetesi: Suudi istihbarat başı Esad'ı teslim etmesi karşılığında Kafkasya Emirliği'ne karşı Moskova'ya yardım sözü verdi.

Türk gazetesi Star, Suudi Arabistan istihbarat ve ulusal güvenlik konseyi başkanı olduğu bildirilen Suudi Prensi Bandar bin Sultan'ın Moskova ziyaretinin sonuçları ile ilgili bir makale yayınladı. Bu arada CIA'nin, Suudi prensine Riyad'daki "adamımız" dediğini hatırlatalım.

İnceleme makalesinin yazarı görüşmelerin Suriye konusunda Rus-Suudi spekülasyonlarına odaklandığına inanıyor: Rusya'nın Esad rejimine desteği reddetmesi karşılığında, prens "Çeçen militanların Soçi kış olimpiyatlarını engelleme planlarını" boşa çıkarmayı garantiye almaya hazır.

Makale CIA ve Suudi Arabistan'ın Esad rejimini devirmek için Kafkasya'dan Suriye'ye gönüllüler gönderdiğini iddia etti ancak bunun "Türkiye sınırında bir Çeçen-Kürt savaşına yol açabileceğini öne sürdü.

Bu bağlamda Batı ve Suudilerin Kafkasyalı Mücahidlerin paralı savaşçılar olarak Suriye'ye gitmelerine yardım ettiğini öne süren versiyonun Rus yetkililer ve Çeçenya'da ki Kadirovcu mürtedler tarafından fazlasıyla abartıldığını belirtmek isteriz.

Aslında aksine Batı ve Suudi rejimi Kafkasya, Avrupa ve BDT ülkelerinden Suriye'de gönüllülerin ortaya çıkmasını engelliyor, çünkü onlar giden gönüllülerin gelecekte kendi ülkelerine döndüklerinde istikrarsızlaştırıcı bir faktör olabileceklerine inanıyor.

İlaveten, Suudi yetkilileri Suriye Cihadına katılan vatandaşlarının tamamını ülkeye geri dönmeleri durumunda tutuklayacağını resmen duyurdu.

Kaynak: Kavkaz Center

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.