Anasayfa » » Dağıstan'da Üst Düzey Kuklalara Saldırılar

Dağıstan'da Üst Düzey Kuklalara Saldırılar

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 12 Ağustos 2013 Pazartesi | 22:02

Kafkasya Emirliği'nin en hareketli cephesi olan Dağıstan'ın başkenti Mahaçkale'de dün gece (11 Ağustos) üst düzey bir polis binbaşısı öldürüldü. Böylece Dağıstan'da son bir haftada üst düzey polis generallerine ikinci kez suikast yapılmış oldu.

11 Ağustos Pazartesi gecesi başkent Mahaçkale'de işgalci Rusların, Federal Ceza İnfaz Kurumu'nun mürted çalışanı evinde vurularak öldürüldü. Olay gecesi aynı saatlerde Mahaçkale "N1 gözaltı merkezi" başkanı polis binbaşı Roşan Lukmanov'da evinin yakınlarında ölü bulundu.

İlk soruşturma bilgilerine göre Lukmanov, biri tabanca, diğeri de hafif makineli silah kullanan iki kişi tarafından 20 kez vurarak öldürüldü.

Perşembe gecesi de Kuzey Kafkasya Federal Bölge Soruşturma Komitesi çalışanı polis binbaşı Selman Gereyev'de Hasavyurt’taki evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişilerce öldürülmüştü.

Öte yandan Rus basını yapılan tüm saldırıları Kafkasya Emirliği örgütünün Dağıstan bağlılarının yaptığını iddia etti.

Dağıstan ve Çeçenistan başta olmak üzere Kuzey Kafkasya bölgesinde son yıllarda üst düzey devlet yetkililerine, asker ve polis generallerine karşı süikastlerde artış yaşanıyor.

Kaynak: Takva Haber

0 yorum:

Yorum Gönder

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.