Anasayfa » » Kadirov ordusu Ukrayna savaşında!

Kadirov ordusu Ukrayna savaşında!

Yazar : Kavkaz Online Tarihi : 29 Mayıs 2014 Perşembe | 01:59

Rus destekli kukla Kadirov rejimi, Çeçenistan'daki faydalı (!) faaliyetlerinden sonra şimdi de Rusya'nın milislerin eliyle müdahale ettiği Ukrayna'da rejime karşı savaşmaya başladı.

2000 yılında para ve tasavvuf ile Çeçen halkını kandırması için başa getirilen Ahmet Kadirov'un oğlu Ramzan Kadirov, şimdi de Ukrayna'ya el attı.

Çeçen asıllı bazı katliamcı grupların, Ukrayna’da Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların saflarında, Ukrayna askerine karşı savaştıkları iddia edildi.

İddianın sahibi İngiliz Financial Times.

Gazetede yer alan habere göre, Donetsk’te bölgesel hastanenin önünde konuşan 6 Çeçen savaşçı, kendilerinin ayrılıkçılara yardım etmek için bir hafta önce Ukrayna’ya gelen Çeçen birliğinde yer aldığını söyledi.

Adının Selimhan olduğunu söyleyen 33 yaşındaki bir Çeçen savaşçının, ‘Emri Başkanımız Ramzan Kadirov verdi. Çağırdılar biz de geldik” dediği iddia edildi, birliklerinin adının “Vahşi Tümen” olduğunu söyledi.”

Mürted Çeçenlerin bölgesel lideri Ramazan Kafirov ise, böyle bir emir vermediğini iddia ediyor.

Kişisel Instagram hesabı üzerinden bir açıklama yapan Kadirov, “Biz bir talimat vermedik. Ama kendi arzusuyla giden Çeçenler olabilir. Her bir Çeçenin nerede olduğunu bilemem, zaten bilmemem de gerekiyor” dedi.

1 yorum:

  1. BUNLAR ZATEN ÇEÇEN DEĞİLLER ASIL ÇEÇENLERDE ZATEN ARTIK ÇEÇENİSTANDA DEĞİL KADİROV YANLISI BABALARININ KİM OLDUĞU BELLİ OLMAYAN ASIL TERÖRİSTLER................

    YanıtlaSil

Destekleyen : Kavkazcenter | Kavkazonline | KavkazJihad
Copyright © 2013. Kavkaz Online - Tüm Haklari Saklidir.